Bio HoKu® voor WTW filters

De beproefde HomeFil® producten worden vanaf begin 2021 standaard gemaakt met het bioHoKu® filterframe. Het eerste filterframe van biokunststof op de markt. Ook wel WTW filters van bio-kunststof genoemd.

Bij de productie en ontwikkeling van het volledige Tecnofil AG filter-assortiment is het voor ons belangrijk om zuinig om te gaan met natuurlijke hulpbronnen. Vandaar dat wij 100% inzetten op het gebruik van duurzame energie en grondstoffen.

BioHoKu_Nachhaltige Rohstoffe

Vandaar dat Tecnofil AG  als eerste fabrikant WTW filters van bio-kunststof introduceert en daarmee ook een nieuwe standaard norm in de filtermarkt zet!

Het bioHoKu® filterframe, bestaat voor meer dan 80% uit bio-stoffen. De basis grondstof is een gerecycled PLA (polymelkzuur) zonder microplastic en het vulmiddel is houtmeel/cellulose. Deze stoffen zijn een afval product uit biomassa van maiskolven en houtmeel. Er wordt hiervoor geen extra landbouwgrond voor ingezet. Onze basisgrondstof laat zich, net als kunststoffen, zeer goed spuitgieten waardoor een zeer vorm stabiele constructie ontstaat. Dit grondstof besparende filterframe wordt vanaf begin 2021 standaard gebruikt in ons HomeFil® filter assortiment voor WTW ventilatieapparaten. De uitwisseling en kwaliteit van de HomeFil® producten is uiteraard gegarandeerd.

Technische eigenschappen HOKU®
Materiaal Gerecycled PLA (PolyMelkZuur) en houtmeel als vulstof
Filterklasse ISO 16890 ISO coarse 60% t/m ISO ePM1 55%
Brandklasse volgens DIN EN ISO 11925-2 Klasse E
Hygienetest volgens DIN EN ISO 846 SWKI VA104-01 geschikt voor WTW installaties
Biologisch afbreekbaarheid volgens DIN EN ISO 14851 100%
WTW filters van bio-kunststof

Bij de nieuwe HomeFil® producten wordt een productflyer meegeleverd om de gebruiker te informeren over de juiste installatie (aan- en afvoerlucht). Op dezelfde manier worden de verpakkingsetiketten aangepast met dezelfde installatie-instructies.

Naar onze mening creëren wij met de WTW filters en bioHoKu® duurzame toegevoegde waarde in filtertechnologie en ons milieu!

Als u geïnteresseerd bent in onze WTW filters is het mogelijk om gedetailleerde informatie toe te sturen.