Tecnofil AG| Filtertechnik
Swiss made

Innovatie, duurzaamheid en efficiëntie. 3 belangrijke drijfveren voor de 80 collega’s van Tecnofil bij het vervaardigen van uw filterelementen. Kenmerkend is de Zwitserse precisie in de kwaliteit van de producten en de leveringen.

De heren M. Häfliger en M. Boner staan aan de wieg van Tecnofil AG| Filtertechnik. In 1992 is deze opgericht in Leimbach, Zwitserland en gestart met 2 medewerkers. Vanaf de start, 28 jaar geleden, waren zijn heel duidelijk in hun missie:

Zorgdragen voor een schone toekomst

Innovatie, duurzaamheid en efficiëntie zijn altijd een belangrijke drijfveer geweest bij de verdere groei van het bedrijf. Het continue verbeteren van producten om daarmee het productieproces bij klanten verder te kunnen optimaliseren. Een efficiënte werking van installaties draagt immers bij aan een gezonde en veilige werkomgeving van werknemers en een duurzaam productieproces bij klanten.

Productinnovaties op het gebied van Filters

De afgelopen 25 jaar zijn er meerdere mooie innovaties op productgebied gerealiseerd. Zo is in 2000 het Actifil Actief Koolfilter op de markt gekomen gevolgd door het NanoWave Filtermateriaal in 2018. Een mooi voorbeeld van een duurzame productinnovatie is de nieuwste generatie HoKu® Filterramen. Deze Filterramen zijn vervaardigd uit een mix van gerecycled hout en plantenvezels, zonder kleurstoffen en andere toevoegingen.

Niet alleen in de producten vind je de innovatie en duurzaamheid terug. Ook in de eigen bedrijfsvoering en bedrijfsprocessen is de missie zichtbaar leidend.

In 2010 is Tecnofil gestart om alle productiehallen in Zwitserland te voorzien van zonnepanelen. Inmiddels is het energierendement uit deze zonnepanelen verdubbeld en wordt er zelfs een overcapaciteit gerealiseerd van meer dan 12%.

Tecnofil
bewerking van materiaal. Tecnofil

In 2018 hebben de 2 oprichters de leiding overgedragen aan Stefan Roos en Marcus Schneiter. Beide zijn al langere tijd werkzaam voor de organisatie en zetten onder hun leiding de missie voort.

In de afgelopen 25 jaar is Tecnofil uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 80 werknemers en zijn veel processen geautomatiseerd. Deze efficiëntie is zichtbaar in de snelheid waarmee het brede assortiment van filterpatronen geproduceerd kan worden.

Er zijn twee locaties waarop alle producten worden gefabriceerd; in Zwitserland en in Bosnië.

De inzet van kundige en ervaren collega’s in de productie zorgt voor een hoge mate van accuratesse. Met oog voor precisie worden de producten ten alle tijden netjes afgewerkt. Er is altijd sprake van een 100% eindcontrole voordat de filterelementen het magazijn verlaten.

fabriceer proces van filterzakken
Warehouse forklifter

Oog voor kwaliteit in de wijze waarop alle industriële filterelementen worden geproduceerd en uiteindelijk worden afgeleverd bij onze klanten. In combinatie met de hoge kwaliteit van de gebruikte filtermaterialen voldoen deze aan het bekende hoogwaardige Zwitserse kwaliteitsniveau.

tecnofil logo filters