Nederman filterelementen & filter cartridges

Filterinstallaties van Nederman worden vaak ingezet voor het afzuigen van lasrook, maar komen ook voor in de levensmiddelenindustrie. DSI Filters levert vervangende filterelementen en filter cartridges voor de onderstaande type Nederman filterinstallaties.

FilterMax DF
DF120
DF80
DF40
FilterMax DX
DX3000 TR
DX 6000 TR
DX 6000 SR
DX 6000 SR/TR
DX 9000 SR
DX 9000 SR II
DX 9000 SRII/TR
FilterMax C
C25
FilterMax F
F 30
F 60
F 90
FilterMax DFIL
DFIL 40
DFIL 80
DFIL 120

Typenummer bij de hand?

De FilterMax installaties van Nederman beschikken vaak over 6, 12 of 18 filterelementen. Heeft u het typenummer bij de hand? Stuur deze gerust mee, dan ontvangt u een offerte voor het juiste aantal elementen. Een foto meesturen mag ook.

Nieuwe benamingen

De filterelementen van Nederman hadden vroeger andere benamingen. Hieronder ziet u een overzicht van de oude benamingen met de nieuwe benamingen ernaast.

  • Basic > PW-NS
  • Spider Web > PW-NS
  • Poly Web/Poly Web PTFE > PW-PTFE
  • Poly Web antistatic > PWA antistatic

Andere modellen

Staat uw type filterinstallatie er niet tussen? Neem dan even contact met ons op. In de meeste gevallen zijn we toch in staat om de juiste filters en cartridges te leveren.

Hieronder ziet u de filterplaat 780-690mm met metalen flens.

Filterplaat Metalen Flens 780_690mm
Rene Verkaart legt ideeën uit

Inspectie van Nederman filterinstallaties

Het is belangrijk dat uw filterinstallaties voldoen aan de vereisten emissienormen. Een gezonde werkomgeving is niet alleen onmisbaar voor medewerkers, maar ook verplicht. 

DSI Filters is gespecialiseerd in het uitvoeren van inspecties van filterinstallaties van onder andere Nederman. Na de inspectie ontvangt u een uitgebreid inspectierapport met advies over het vervangen van filterelementen of filteronderdelen, of het uit laten voeren van een onderhoudsbeurt. 

Tijdens de inspecties komen we vaak tot de conclusie dat de filterinstallatie onnodig veel energie verbruikt. Dit wordt opgelost door het afreinigen van de installatie. Ook dit advies vindt u terug in ons inspectierapport. 

Meer over onze inspecties