A+ Eurovent certificering voor Tecnofil AG

Het belang van hoogwaardige energie-efficiënte luchtfilters neemt meer en meer toe gezien de steeds hogere energiekosten. Ook vanuit milieuoogpunt en gewenste schone luchtkwaliteit loont het om hoogwaardige filters toe te passen. Lees hieronder meer over de Eurovent certificering.

Eurovent certificering

Met veel trots kondigen wij aan dat onze partner Tecnofil AG | Filtertechnik in maart 2022 de Eurovent-certificering voor zakkenfilters en compact filters heeft ontvangen. Het certificeringsprogramma van Eurovent vormt een internationaal erkende garantie voor de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de prestatiegegevens van de filters voor de fabrikanten. Het belang van hoogwaardige energie-efficiënte luchtfilters neemt meer en meer toe gezien de steeds hogere energiekosten. Niet alleen vanuit milieuoogpunt maar ook vanwege de gewenste schone luchtkwaliteit loont het om hoogwaardige filters toe te passen. Ook financieel loont het om deze hoogwaardige filters te gebruiken.

220322_Eurovent Energieklassensortiment NL

Over Eurovent

Het energie-efficiëntie classificatiesysteem van Eurovent, de Europese Vereniging voor Airconditioning en Koeling, maakt het gemakkelijk om het energieverbruik van luchtfilters met elkaar te vergelijken. De gecertificeerde  luchtfilters zijn getest in onafhankelijke laboratoria. Alle gecertificeerde filters worden opgenomen in een openbaar register, waardoor transparantie en vertrouwen worden gecreëerd.

Hoewel een luchtfilter van klasse A+ bijna twee keer zoveel kost als een filter van klasse D, loont het om te investeren in een energie-efficiënte filter. De hogere aankoopprijs van een A+ filter wordt ruimschoots gecompenseerd door veel lagere exploitatie- en energiekosten.

Vergelijking van energiekosten

Hoewel een luchtfilter van klasse A+ bijna twee keer zoveel kost als een filter van klasse D, loont het om te investeren in een energie-efficiënte filter. De hogere aankoopprijs van een A+ filter worden ruimschoots gecompenseerd door veel lagere exploitatie- en energiekosten.

220322_Eurovent Energieverbrauch NL

Producten

Het Tecnofil AG assortiment volgens energie-efficiëntieklassen. In de meest voorkomende ISO- filterklassen ePM10 60%, ePM1 70% en ePM1 90% presteren onze luchtfilters met de beste energie- efficiëntieklassen in A en A+. Daarmee bieden wij de meest energie-efficiënte oplossingen aan!

Als er voldoende ruimte is, overtuigen de Premium Wave zakfilters met een zaklengte van 600 mm in de beste klasse A+ en met de zaklengte van 460 mm in de energie-efficiëntieklasse A. Voor kleinere ruimtes maakt het compactfilter indruk met een lengte van 292 mm in klasse A en A+.

Taschenfilter A+
Compactfilters kunnen worden gebruikt als voorfilter of als fijnstoffilter. Deze zie je vaak terug in ruimtes met voorfiltratie, afzuiging, ventilatie en airconditioning. Om voor alle omstandigheden een oplossing te bieden heeft DSI Filters een breed assortiment compactfilters. Uit 30 jaar ervaring blijkt dat er altijd wel een bijpassende compactfilters te leveren is. Hiernaast variëren de compact filters uit verschillende filterklasse. Zo levert DSI Filters compactfilters van klasse E10 tot H13. Op deze pagina leest u over compactfilters F6 F7 F8 en F9. Ten slotte voldoen alle filters aan de meest recente ISO 16890 standaard. Dit houdt in dat de compactfilters getest en geclassificeerd zijn volgens de nieuwe wereldwijde richtlijn. Hieronder wordt de compactfilters van filterklasse H13 vermeld. Mocht u niet weten welke filterklasse en of welke filter u nodig hebt? Dat snappen wij, neem gerust contact op. Zorgen wij dat u zo weet welke type en klasse het best past bij uw situatie. Lees hieronder meer over compactfilters F6 F7 F8 en F9.

Lees hier meer over de zakkenfilters en compactfilters.
Wilt u meer weten? Daag ons uit! En vraag ons naar de mogelijkheden.