Kiekens filterelementen & filteronderdelen

DSI Filters levert vervangende filterelementen en filteronderdelen voor Kiekens stofafzuiging voor onder meer de onderstaande type filterinstallaties:

Vacmaster
Dustmaster
DM1200
DM4000
DM6000 (zowel spindle als jetpulse)
DM7000 (zowel spindle als jetpulse)
DM8000
DM9000
DM10000-compact
DM10000-dynamic
DM20000
KE
KE1000
KE2000
KS-KV stofzuigers
Kiekens lamellenfilter (bekijken)

Ombouwset spindle

De oudere serie van de DM6000 en DM7000 maken voor de afreiniging gebruik van een spindle. DSI Filters heeft een ombouwset ontwikkeld, die de bewegende spindle vervangt voor een vaste jetpulse. Dat zorgt voor de volgende voordelen:

  • Uw onderhoudskosten dalen
  • Uw persluchtverbruik gaat omlaag
  • Het vervangen van filterpatronen wordt een stuk eenvoudiger

Benieuwd of uw filterinstallatie ook geschikt is voor deze ombouw? Neem contact met ons op.

Filterplaat met metalen flens
Rene Verkaart legt ideeën uit

Inspectie van Kiekens filterinstallaties

Het is belangrijk dat uw filterinstallaties voldoen aan de vereisten emissienormen. Een gezonde werkomgeving is niet alleen onmisbaar voor medewerkers, maar ook verplicht. 

DSI Filters is gespecialiseerd in het uitvoeren van inspecties van filterinstallaties van onder andere Kiekens. Na de inspectie ontvangt u een uitgebreid inspectierapport met advies over het vervangen van filterelementen of filteronderdelen, of het uit laten voeren van een onderhoudsbeurt. 

Tijdens de inspecties komen we vaak tot de conclusie dat de filterinstallatie onnodig veel energie verbruikt. Dit wordt opgelost door het afreinigen van de installatie. Ook dit advies vindt u terug in ons inspectierapport. 

Meer over onze inspecties